Ficatul de pui apare periodic în dieta gazdelor experimentate și a oaspeților. Bucătarii oferă diferite variante de preparare a acestuia, adăugând condimente unice, prăjind ficatul, făcând pateu cu sau fără legume. Această rețetă este una clasică și cea mai simplă, deci este potrivită atât pentru începători, cât și pentru maeștri.
În mod similar, pregătiți pateul, de exemplu, din subproduse de vită, adăugând o inimă sau o limbă. În acest caz, pentru gătit, ficatul crud este tăiat în bucăți mici, astfel încât acestea să aibă timp să fiarbă în timpul specificat.

Ingrediente
Portii: –+
- Morcov 2 bucati
- Ceapă 1 bucata
- Ficat de pui 500 gr
- Pătrunjel și mărar verde 70 gr
- Unt 50 gr
- Sare ½ lingurita
- Piper negru ½ lingurita
- Ulei de floarea-soarelui sau alt ulei pentru prăjit și fiert
Valoarea nutritiva
Calorii: 1 kcal
Proteine: 97.8 g
Grasimi: 72.9 g
Carbohidrati: 15.5 g
Pasii de urmat
- Se da ficatul de pui crud în apă clocotită și sărată și se pune la fiert, aducând amestecul la fierbere completă, timp de aproximativ 15 minute, amestecând din când în când. Cu 2 minute înainte de finalul fierberii în apă se adaugă 0,5 linguriță de sare și se amestecă. Apoi se scurge apa și se lasă ficatul să se răcească.
- Se taie în cuburi mari legumele curățate și spălate în prealabil.
- Și trimiteți să fie rumenite într-o tigaie încinsă, adăugând ulei și amestecând.
- Se toarnă până la 100 de grame de apă clocotită fierbinte în tigaie în timp ce se rumenește. În următoarele 20 de minute, asigurați-vă că legumele se gătesc uniform, se înmoaie și nu se ard, iar excesul de apă se evaporă.
- Lăsați untul să se topească în prealabil la aer. Se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul.
- Se toacă ficatul și legumele printr-o mașină de tocat carne sau un alt robot de bucătărie. Adăugați la acest amestec ierburile tocate, untul, sarea și piperul.
- Ultimul pas în prepararea pateului este să amestecați bine toate ingredientele. Așadar, păstrați pateul de pui gata preparat în frigider și serviți-l cu legume proaspete, terci, cartofi sau separat ca umplutură pentru sandvișuri.
- Apropo, este practic să pregătiți un stoc de pateu în avans și, după ce l-ați ambalat în recipiente mici, să îl păstrați în congelator, luându-l la masă la nevoie. Bucătarii notează că legumele gătite, precum și ficatul, tolerează perfect congelarea fără a-și pierde proprietățile utile, depozitate în acest fel timp de o lună și nu se acriază.