Puiul face cotleturile dietetice delicioase, cu un gust delicat. În ceea ce privește consistența cărnii tocate crude și metoda de prăjire, acest deliciu gastronomic este similar cu clătitele, dar în compoziție este mai aproape de cotleturile de carne.
Lista de ingrediente include piept de pui fără piele. Dar, dacă se dorește, poate fi înlocuită cu carne de pui luată din alte părți ale carcasei. Înainte de a găti, păstrați fileul la congelator până când este ușor înghețat. Carnea semi-tară este mult mai ușor de tăiat în fâșii și felii.
- Piept de pui 700 gr
- Ceapa 1 bucata
- Oua 2 bucati
- Faina de grau 3 linguri
- Maioneza 2 linguri
- Ulei pentru prajit
- Sare, piper negru dupa gust
- Pieptul de pui este tăiat în bucăți foarte mici. Dacă se alege o altă parte din pui pentru gătit, mai întâi îndepărtați pielea și separați carnea de oase.
- Ceapa decojită se toacă mărunt.
- Într-un vas adânc, amestecați puiul tocat și feliile de ceapă. Adăugați ouăle și maioneza în amestec. Sarați și piperați carnea tocată după gust, amestecați-o bine.
- Se amestecă făina în amestecul de cotlet. Acest lucru se face în porții mici pentru ca făina să nu formeze cocoloase. Amestecul ar trebui să fie destul de gros. Se lasă să stea timp de 10-15 minute. În acest timp, masa se va îngroșa și mai mult din cauza umflării făinii.
- Încingeți o tigaie, turnați legume rafinate sau ghee în ea. Puneti carnea tocată într-o tigaie încălzită cu o lingură, formând mici cotlete plate.
- Prăjiți cotleturile pe fiecare parte timp de 4-5 minute la foc moderat, fără a acoperi tigaia cu un capac. Ar trebui să aibă o crustă aurie frumoasă.
Cotletele franțuzești sunt deosebit de bune când sunt servite calde. Se servesc pe masa cu orice garnitura: cartofi, terci de hrisca, orez fiert, tocanita de legume, taitei. Copiilor le plac cotleturile franțuzești combinate cu piure de cartofi.